Település:
Pest megye, Vecsés

Létrehozva:
2022-01-08 20:25:22


Bálint Ágnes Emlékház


Böbe baba, Mazsola, Frakk, Vízipók, Kukori és Kotkoda — csak néhány azok közül a halhatatlan mesehősök közül, amelyeket Bálint Ágnes alkotott meg és készített belőle televíziós sorozatot vagy mesekönyvet.

 Az írónő hajdani vecsési otthona - ahol 61 évet élt családjával - 2010 óta megújulva, emlékházként várja a mesék szerelmeseit, legyenek azok mai gyerekek vagy éppen a fenti meséken felnőtt szüleik, nagyszüleik.

 

A mesebeli hangulatú régi házban a földszinti szobák az írónő életét mutatják be eredeti bútoraival, képeivel, használati tárgyaival, írógépével, írásaival, bábjaival, rajzaival, a nevezetes könyvekkel, stb. 
A konyhában a sok régi bútor és használati tárgy között a gyerekek azt tapasztalhatják meg, hogy milyen arany életük van a régi korok emberéhez képest: itt Bálint Ágnes élete mellett egy picit a kultúrtörténetbe is bepillanthatnak. 
Az emeleti játékszobában az egyik lánya által gyűjtött régi játékokból nyílt kiállítás. Emellett itt a gyerekek játszhatnak, rajzolhatnak.

 

A mesehangulat mellett a kertben játszani is lehet: ha valaki olyankor jön látogatóba, amikor szép az idő, ugrálhat a gumiasztalon, kerekezhet a gokarttal, szappanbuborékot fújhat, és egyéb játékokkal próbálhatja ki ügyességét. (A kertben még messze nincs kihasználva minden lehetőség; az anyagiak függvényében évről-évre gazdagodik és szépül).

A vecsési önkormányzat segítségével az emlékház teraszán időnként terasz-színházi-, vagy bábszínházi előadásokat tartanak.

http://balintagnesemlekhaz.hu/

 

 

 

 

 

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »