Kategória:
Helyi receptek, Egytálételek, főzelékek, tésztafélék

Létrehozva:
2022-01-05 20:58:53

Cikk írója:
Lévai Andrásné


Receptek a savanyú káposztával


1 db füstölt hátsócsülök (kb. 1-1,5 kg) 50 dkg szárazbab (tarkababból az igazi), 60 dkg savanyúkáposzta, 4-5 szál sárgarépa, 4-5 szál petrezselyem-gyökér, 5 db kelbimbó, 10 dkg zellergumó felkockázva, 4-5 gerezd fokhagyma apróra vágva, 1 üveg (0,5 l) sör, 3 babérlevél
2 teáskanál kakukkfű, ételízesítő, 1 teáskanál rozmaring, tárkony, 1 mokkáskanál feketebors
étolaj, liszt, pirospaprika, 1fejvöröshagyma, 8-10 db borókabogyó összezúzva
Elkészítés: A csülköt egy fazékba rakjuk, és annyi vízzel, hogy jól ellepje, plusz a babérlevéllel, feltesszük főni. Ha félig megpuhult, kivesszük a vízből, kicsontozzuk, felkockázzuk, majd visszarakjuk, és hozzáadjuk az előző este beáztatott tarkababot. Amikor a bab is félig megfőtt, beletesszük a savanyúkáposztát, az egész hagymát, a felkarikázott zöldségeket és az apróra vágott fokhagymát. Megszórjuk a fűszerekkel, majd mivel elég sok levet elpárologtatott, felöntjük a sörrel. Készre főzzük. Lisztből, olajból és pirospaprikából gyenge rántást készítünk, és sűrítjük vele levesünket. Jól átforraljuk, és ha picit kell, utánasózunk. A sóval óvatosan bánjunk, mert a füstölt csülök és a savanyúkáposzta is sós lehet.
Tálaláskor felvert tejfölt adunk mellé, mert ettől igazán krémes lesz az állaga.

http://www.vecsesisavanyukaposzta.hu/

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »