Kategória:
Helyi receptek, Pizzák, piték, pogácsák
Létrehozva:
2022-01-05 21:07:05
Cikk írója:
Lévai Andrásné
Receptek a savanyú káposztával

4 darab virsli, 10 dkg savanyú káposzta, 1 darab tojás, 1 darab tojássárgája, 25dkg liszt,liszt, a nyújtáshoz, 1 dl tej, 3,5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 1 evőkanál tejföl, vaj.
Morzsoljuk bele az élesztőt a langyos cukros tejbe, és hagyjuk felfutni. Gyúrjuk össze a lisztet a tejföllel, a tojássárgájával, a vajjal, sóval, borssal és a kovásszal. Dagasszuk be, és hagyjuk 20-25 percig meleg helyen kelni. Lisztezett deszkán nyújtsuk fél centi vastagra. Vágjunk a tésztából akkora háromszögeket, hogy elférjen bennük a virsli. Tegyük a tésztára a finomra vágott kaporral elkevert káposztát, rá a virslit, és jó szorosan tekerjük fel. Tegyük sütőlemezre.
http://www.vecsesisavanyukaposzta.hu/
Városi magazin cikkek









Helyi látnivalók



Helyi Programok / események


További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók



